A gyermekorvosi rendelő dekoratív festése

Az új orvosi rendelő-komplexum átadására november 16-án került sor, melynek eseményén néhány tanítványommal mi is részt vehettünk.

Tavasszal kaptunk egy felkérést, hogy vállalnánk-e a rajzszakkörösökkel az új gyermekorvosi rendelő kezelőjének mesefigurákkal való dekoratív festését. Igent mondtunk. Akkor még nem sejtettettük, hogy mekkora munka áll előttünk. Időközben bővült a feladatunk a váróterem díszítésével is.

Eredetileg május végén kezdtük volna a munkát, de erre a kezdésre június közepén, a nyári szünet elején került sor. Az tanév végi utolsó szakkörök már a tervezés keretében zajlottak. Néhányan otthon is készítettek terveket. A munkához két volt tanítványunkat is meghívtam – Mészáros Dorinát és Németh Larisszát – akik most 10. osztályos tanulók. Örömmel vállalták ők is a feladatot. Nagyon lelkes kis társaság gyűlt össze.

Júniusban a váró festésével kezdtük a munkát, ekkor néhány napot dolgoztunk, majd a következő etap, a festés oroszlánrésze augusztusban folytatódott. Kiindulásként egy kis akvarell vázlatot készítettem, de ezen kívül mindent közösen terveztünk a helyszínen a diákjainkkal. Augusztusban már két helységben folyt a munka. Az első alkalom után délelőttös, délutános csoportokra osztottuk a társaságot. Tartottunk egy kis ebédszünetet a „két műszak” között. Mindenki abban az időszakban jött festeni, amikor neki kedvező volt, de akadt, aki időnként egész nap dolgozott.

Iskolánkból a közös festésben részt vettek: a 4. osztályból Bulejka Hanna, Pálfalvi Szonja, Sziván Jázmin, az 5. osztályból Furinda Laura, Méreg Virág Lúcia, Vida Blanka, a 6. osztályból Rácz Boglárka, Stul Adrienn, Tősér Georgina, az akkor végzett, most 9. osztályos Dukai Bernadett és a fent említett volt diákjaink, a 10. osztályos Mészáros Dorina és Németh Larissza.

Volt, aki csak egy, vagy néhány napot dolgozott, de a csoport nagyobbik része szinte minden nap ott volt. Örültem, hogy a nyár derekán, a több mint két hétig tartó közös festésben, ilyen lelkesen dolgoztak a lányok, alkalmazkodva az építési területen lévő adottságokhoz.

Kis festő csapatunkkal átélhettük, hogy jó egy közösség, egy munka részesének lenni, értéket teremteni, amiért a falu megbecsülését is kiérdemeltük.

A megnyitó ünnepségen Székely József polgármester úr a gyermekorvosi rendelő festésében részt vevő valamennyi gyermek nevét felolvasta. Öröm volt látni ragyogó arcukat, ahogy felálltak a nevük felolvasásakor. Nagyon büszke vagyok kis festő csapatunkra, akik nyári szünidejükben szívüket, lelküket, kreativitásukat beleadva munkálkodtak, hogy barátságossá varázsolják a gyermekorvosi rendelő váróját és a kezelőt.

Kalocsai Enikő képzőművész szaktanár

Az átadó ünnepségen készült felvétel:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük