A Jégkirályság varázsa

Minden gyermek és sok felnőtt is szereti a cirkusz varázsát, ahol artisták, bűvészek, zsonglőrök, bohócok kápráztatják el a nézőt. Hát még ha ügyes kisállatok is fellépnek a porondon, az még izgalmasabb. Amikor meghallottuk, hogy a Fővárosi Nagycirkusz egy csodálatos jégrevüvel csalogatja a nézőket, nem volt kérdés, hogy ott a helyünk.  Utoljára 2017-ben borult jégbe a manézs, és az akkori sikernek köszönhetően újra jeges előadást rendeznek. A szereplők túlnyomó része Ukrajnából jött. Nagyon humánus hozzáállás a Fővárosi Nagycirkusztól, hogy az orosz-ukrán háború kitörése óta nemcsak befogadja és teljes ellátásban részesíti az ukrán artistaművészeket, hanem rendszeres fellépést biztosít számukra, ezzel is segítve megélhetésüket.

Azt is megtudtam, hogy az osztály nyolcvan százaléka még nem járt a Nagycirkuszban, ezért eldöntöttem, ide el kell jutni a tanítványaimnak. Beindult a szervezési procedúra, megrendeltük a jegyeket, intéztük az utazást. Manapság vonattal utazni is ritkaságnak számít, érdekes volt, hogy emeletes vonattal jutottunk be Budapestre. Trolival mentünk ki a Városligetbe, ahol egy órácskát sétáltunk a gyönyörű, tavaszias időben.

A gyerekek már nagyon izgatottan várták az előadást. Jeges cirkusz lévén, a hidegre való tekintettel finom, forró teával szolgálhattuk ki magunkat. Végre kigyúltak a fények, felhangzott a zene, elkezdődött az előadás. Láthattunk ügyes tűzzsonglőröket, jégen ugrókötelező varázslényeket, jégvirágtündéreket levegőkarikán, kötélen lebegő artistákat, egy illúzió számot, bájos kutyákat és papagájokat. A hab volt a tortán a Rippel fivérek emelőszáma. Mindnyájunkat lenyűgözött ez a varázslatos előadás. Szinte elröppent a két óra és indulnunk kellett haza. Hazafelé mindenki arról beszélt, melyik műsorszám tetszett neki a legjobban és milyen jó, hogy eljöttünk.

Ezúton köszönöm osztályom Szülői Munkaközösség tagjainak a segítségét a szervezésben és a lebonyolításban.

Marika néni

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük