Akadályverseny az Európai Diáksport Napján

18 éve már, hogy szeptember hónap utolsó péntekén a Magyar Diáksport Napját, 8 éve pedig már az Európai Diáksport Napját rendezi a Magyar Diáksport Szövetség.

Ehhez a programhoz iskolánk is csatlakozott csakúgy, mint a korábbi években. Ezúttal is akadályversenyen vettek részt tanulóink, melyet a szülők szerveztek számukra. Fizikai, szellemi, ügyességi feladatokat kellett megoldani a kb. 7 km hosszú terepen az osztályoknak. Fontos szempont volt, hogy fesztivál formátumban rendezzük meg ezt a napot, vagyis minél többféle kihívás elé állítsuk diákjainkat. Már a túra útvonala is kihívás volt- főleg a legkisebbek számára.  Kellett gránátot dobni, íjjal lőni, lajhármászással haladni, sátrat építeni, turista jeleket felismerni, voltak kérdések természetismeretből, történelemből is. Voltak, akik el is fáradtak a táv végére, de a szép őszi idő, a szőlődombról elénk táruló kilátás, valamint a feladatok sikeres teljesítésének öröme mindenért kárpótolt bennünket!

A célban aztán minden osztály számára elkészült a finom paprikás krumpli a bográcsokban, aminek az elfogyasztása a szabad ég alatt esik csak jól igazán! De a jónak ezzel még nem volt vége, mert minden gyerek kapott egy szelet csokoládét, kaptak gyümölcsöt, süteményt. Minden jó, ha vége jó – de ez a nap az elejétől a végéig nagyon jó volt!

Köszönet érte a szülői csapatnak, akik már negyedik éve nem sajnálnak időt, pénzt, fáradtságot azért, hogy gyerekeink jól érezzék magukat ezen a napon. Köszönet a polgárőrségnek, a tűzoltóknak, akik mindenben segítik a program megvalósulását, nincs olyan kérés, amit ne teljesítenének teljes odaadással. Végezetül köszönet a pedagógus kollégáknak, akik felkészítették a gyerekeket a kihívásokra, végig vitték osztályaikat az útvonalon, biztosították a biztonságos hazaérkezést. Talán mondani sem kell: jövőre újra benevezünk!

Józsa Csaba

Köszönjük a képeket (amiket itt lehet megnézni) Kalocsai Enikő tanárnőnek!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük