Angol nyelvi verseny a Balassiban

A balassagyarmati Balassi Bálint Gimnázium versenyt hirdetett a 2023/2024-es tanévben 8. évfolyamosok számára. A megmérettetés első fordulóját képező online feladatokat január 19-ig kellett elvégezni és beküldeni, ezt követően a legjobban teljesítő diákjaink (Berhédi Dániel, Hanzli Bence, Penti Levente Kisvarga Csanád és Koszecz Ákos) meghívást kaptak január 30-ra, a kéttanítási nyelvű gimnáziumba, ahol a verseny második fordulóját rendezték meg.

Barátságos, nyugodt körülmények között írhatták meg a fiatalok a nyelvi tesztet, amit Mogyorósi Attila igazgató úr köszöntője előzött meg.

A feladat végeztével betekintést nyerhettünk az iskolában folyó képzésbe. Láthattunk angol nyelvű matematika, történelem és brit illetve amerikai kultúra órákat, ezen túl az iskolában dolgozó anyanyelvű tanárral is beszélgethettünk egy társalgási óra keretein belül.

A bemutató órák után, a DÖK szobában, finom falatok elfogyasztása közben kötetlenül beszélgethettek, ismerkedhettek diákjaink a többi versenyzővel és a gimnáziumba járó fiatalokkal.

Ezt követően került sor az eredményhirdetésre, és igazán büszkék vagyunk Kisvarga Csanád 8. osztályos tanulónkra, aki 3. helyezést ért el, mindössze 2 ponttal maradt le az 1. helyezettől.

Ezúton is szeretettel gratulálunk Csanádnak, és köszönjük a tanulók lelkes részvételét.

A versenyre a diósjenői önkormányzat kisbuszával jutottunk el, és Németh Attila volt a sofőrünk. Köszönjük az ő támogatásukat is!

Dan Mária, angoltanár

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük