Az Európai Diáksport Napja 2022

Ebben az évben szeptember 30-án ünnepeltük volna az Európai Diáksport Napját, de a rossz időjárás miatt néhány nappal el kellett halasztani. Ez a nap nemcsak arra kínál lehetőséget, hogy a diákokat aktivitásra ösztönözzük, hanem arra is, hogy népszerűsítsük körükben az egészséges, mozgásban gazdag életmódot. Az idén a következő fókusztéma jegyében szerveződött a rendezvény: „Going Green in Sport” – „Irány a Zöld!”

Nálunk már tavaly népszerű volt a Börzsönyben megrendezett akadályverseny, amelynek az volt a különlegessége, hogy nagyrészt a szülők álltak a szervezés hátterében, visszaidézve gyerekkorunk régi akadályversenyeit. Előzetes feladatként megkaptuk, hogy válasszunk csapatnevet, készítsünk csapatindulót, nézzük át a térkép jelzéseket. Nagy izgalommal vártuk a napot, egyes osztályok még transzparenssel vagy zászlóval is készültek.

Végre, elérkezett a nagy esemény, szerencsére az időjárás is kegyes volt hozzánk. Hat állomáson vonultunk végig, az útvonal elején a polgárőrök segítették a gond nélküli haladást. Az első állomáson a csapatindulót és az alaki formaságokat pontozták. A következő állomáson gránátdobást hajtottunk végre, ezután lajhármászás következett két fa között. Ezt követte a térképjelek ismerete, valamint néhány találós kérdés a természetről. A Szőlődomb legmagasabb pontján kincset kerestünk, majd térképet rajzoltunk, amelyen ábrázolni kellett a település nevezetes épületeit. Az utolsó állomáson íjászat keretében gyűjtöttük a pontokat, végül még a jókedv miatt várt ránk egy kis zsákban futás és kötélhúzás. Mindannyian megéheztünk az út során, de a szülők jóvoltából már rotyogott a bográcsokban a finom paprikás krumpli, ami most kimondhatatlanul jólesett.

Ebéd után került sor az eredményhirdetésre. A legjobbak oklevelet kaptak, és minden tanulót és pedagógust csokival és banánnal jutalmaztak.

Ezúton szeretném kifejezni köszönetemet kollégáim és a magam nevében:

  • A lelkes szülői csapatnak és az SZMK tagjainak a szervezésért és lebonyolításért, az anyagi támogatásért, és a finom ételekért.
  • Csabuda Tibornak a helyszín felajánlásáért.
  • Az iskolai konyha dolgozóinak az ebédhez küldött alapanyagokért és az élelem csomagolásáért.
  • A Polgárőröknek az út biztosításáért.
  • Az Önkormányzat dolgozóinak az oklevelek nyomtatásáért.
  • Végül, de nem utolsósorban igazgató úrnak és minden pedagógus kollégámnak a közös ötletelésért, és a program megvalósulásának támogatásáért.

A nevelő-oktató munka sikerességének feltétele a gyermek- szülő-pedagógus kölcsönös bizalmon alapuló együttműködése, és ennek szép példáját valósítottuk meg ezen a napon. Egy jó kezdeményezés pedig akkor hasznos, ha van folytatása.

Kívánom, hogy folytassuk jövőre is!

Boros Szilárdné tanító néni

Az akadályversenyen készült képeket itt lehet megtekinteni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük