Egészségnap a Fenntarthatósági témahéten

A jó egészség az emberi jólét és a termelékenység alapja, így a fenntartható fejlődéshez elengedhetetlen az egészség széleskörű fejlesztése, amely szorosan összekapcsolódik a környezeti feltételekkel és a fejlődési problémákkal. Így iskolánkban a fenntarthatósági témahéten egy fantasztikus egészségnapot rendeztünk.

Napindítóként egy mozgalmas, táncos tornán vettünk részt tánctanárunk, Miskolczi Adrienn irányításával. A jóleső mozgás után finom zöldségeket kóstoltunk az egészséges táplálkozás jegyében. A nap további részében több helyszínen folytak a színvonalas programok kiváló előadók segítségével. Tanulóink érdeklődve hallgatták az előadásokat és lelkesen tevékenykedtek az állomásokon.

Az alsósok körében nagy sikere volt a közlekedési tanpályának, ahol kerékpárral vagy rollerrel gyakorolták a közlekedési szabályokat Körmendi Ákos r. őrnagy irányításával.

Egy másik állomáson iskolánk egykori tanulója, Horváth Sziszi a saját lovaival bizonyította be, hogy az állatok is segíthetnek mentális és fizikai egészségünk fenntartásában.

A következő állomáson Székelyné Bognár Eszter gyógynövény és gomba szakértő az erdő kincseit ismertette meg tanulóinkkal, akik utána kvíz feladatokkal adtak számot tudásukról.

Népszerű volt alsóban és felsőben is a Diósjenői Önkéntes Tűzoltó Egyesület bemutatója, ahol a gyerekek megismerkedhettek a tűzoltóautó műszaki eszközeivel, kipróbálhatták azokat.  Köszönjük Varga Ferenc és Mózes János tűzoltók gyermekközpontú bemutatóját!

A felsősök körében a legsikeresebbnek bizonyult Karvai Sándor látássérült férfinek az előadása, aki saját példáján keresztül mutatta meg, hogyan éli az életét az egyik legfontosabb érzékszerve nélkül. Érzékenyítő programja komolyan elgondolkodtatott minket, mennyire hálásak lehetünk szemünk világáért. Tette mindezt sok humorral és játékkal fűszerezve.

Diákjaink érdeklődve hallgatták Pálinkásné Eigen Éva r. őrnagy, bűnmegelőzési főelőadót az internet és a közösségi oldalak veszélyeiről.

A Diósjenői Sport Egyesület részéről Hornos Ádám és párja beszélt a sport szerepéről, jelentőségéről, valamint az egészséges életmódról.

Ezúton szeretnénk köszönetet mondani a kiváló előadóknak, akik tevékenységükkel emelték a rendezvény színvonalát. További munkájukhoz jó egészséget és sok sikert kívánunk!

Ebben a tanévben is eredményesen zárta iskolánk a Fenntarthatósági Témahetet. Reméljük a tanultak beépülnek tanulóink környezettudatos gondolkodásába és mindennapi gyakorlatába is.

Diósjenő, 2022. 05. 02. 

Boros Szilárdné

Az egészségnapon készült képeket itt lehet megtekinteni.

Köszönjük Kalocsai Enikőnek a képeket!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük