Farsang a Szentgyörgyiben

Iskolánkban az idei farsangi bált 2020. február 14-én, pénteken délután rendeztük meg. Már hetekkel korábban megkezdődött a szervező munka, melyből az iskola pedagógusain és dolgozóin kívül a Szülői Munkaközösség is kivette a részét. A tanulók közül sokan és több osztály is lelkesen készült a bálra, melyen a jelmezesek felvonulásán kívül színvonalas, hangulatos produkciókat is láthattunk.

A bált Berki Péter igazgató úr nyitotta meg, majd ezt követően az egyéni jelmezesek felvonulása következett. Nem volt könnyű dolga a diákokból, szülőkből és tanárokból álló zsűrinek, ugyanis sok ötletes, kreatív jelmezes mutatta meg magát a felvonuláson: volt itt – a teljesség igénye nélkül – Legó-ember, angyal, szuperhős, kalóz és még sok más jelmezbe bújt diák. Ezt követően a tánctanárunk által betanított csoportos táncokat láthatott a közönség az alsós osztályaink előadásában. Majd a csoportok bemutatkozása következett: láthattuk Mézgáékat, a Sportszertár zenekart, szép keringőt és néptáncot is, valamint vagány srácokat, akik „csapták a szelet” a lányoknak…

Rövid szünet – és némi büfézés – után a jelmezesek díjazása, majd karaoke-show és a tombolahúzás következett. Sokan vásároltak tombolát, és izgultak a számos értékes nyeremény láttán. Ezután zene és tánc következett, melyben nagyon sok diákunk vett részt tanáraikkal együtt. A bál jó hangulatban telt, egészen este hét óráig lehetett zenéket kérni és táncolni. Aki megéhezett vagy megszomjazott, a büfében csillapíthatta éhségét, szomjúságát.

Köszönjük mindenki segítségét, aki támogatta a bál megvalósítását. Külön köszönjük Borbiróné Hanzel Mariannának, a Szülői Munkaközösség vezetőjének a bál rendezéséhez és lebonyolításához nyújtott segítségét. Köszönjük a büfét üzemeltető szülőknek az iskolai farsang támogatását.

Busai Dávid pedagógus

Köszönjük Dávid bácsinak a konferálást, és köszönjük Enikő néninek a fényképezést! A képeket itt lehet megtekinteni. 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük