Idén is büszkék lehetünk tanítványainkra: Alkotó gyermekek – PUERI FABRI

29. Regionális Nemzetközi Gyermek Képzőművészeti Pályázat

Huszonkilencedik alkalommal került meghirdetésre a PUERI FABRI, Regionális Nemzetközi Képzőművészeti Pályázat. Idén a kiállítást Balassagyarmaton rendezték meg. A verseny a képzőművészet iránt érdeklődő, alkotószellemű, tehetséges gyermekek bemutatkozását szeretné elősegíteni, egyúttal a régió magyar és szlovák lakosságának kulturális együttműködését kívánja erősíteni.  A pályázaton a térség általános és művészeti iskolás növendékei vehettek részt. A díjazás három kategóriában (általános és művészeti iskolás és fogyatékkal élők), és három korcsoportban történt, alsó tagozat harmadik. osztályától a gimnazista korosztályig. Ezen kívül több különdíj is kiosztásra került. A versenyre egy iskola korcsoportonként három munkával pályázhatott.

Iskolánk tanulói közül sokan pályáztak, így egy házi zsűrit is kellett tartanunk, hogy kiknek a munkáit küldjük el Balassagyarmatra.

Összesen hat diákunk munkáját adtuk be a pályázatra: Haffner Virág, Vida Blanka 3. osztály, Rácz Brigitta 4. osztály, Ábrahám Lilla 6. osztály, Mondom Leila és Németh Larissza 8. osztály. Közülük négyen szép helyezést értek el. A díjátadó ünnepségre és kiállítás megnyitóra november 25-én került sor a Rózsavölgyi Márk Alapfokú Művészeti Iskola galériájában.

Az idei téma a FÉNY volt. Nagyon szép téma, hiszen létünkhöz nélkülözhetetlen a fény jelenléte. Szükségünk van rá, hogy behozzuk a fényt az életünkbe, hogy átjárja a fény mindennapjainkat, és ünnepeinket egyaránt. Témaválasztás szempontjából nem volt könnyű dolguk a gyerekeknek, de kiváló megközelítéseket találtak, a kiállítás is erről tanúskodott. Láthattuk a természetes és mesterséges fényeket, a sötétben megjelenő fényt, a különböző fény-árnyék és fényviszonylatokat. A sugárzó napfény a hold fénye, az univerzum és a szakralitás is jelen volt a gyermekek alkotásain.

A kiállítás megnyitója az igazgató úr köszöntőjével kezdődött, majd meghallgattuk két növendék gyönyörű, négykezes zongorajátékát.  Ezt követően a megnyitóbeszédben méltatták a gyerekek kiállított munkáit, majd a díjátadóra került sor.

Az általános iskolások első kategóriájában elhoztuk az első három helyezést.

Rácz Boglárka első, Haffner Virág második, Vida Blanka harmadik helyezést ért el.

A harmadik kategóriában Németh Larissza második helyezet lett.

Nagyon szép megnyitónak, díjátadó ünnepségnek és kiállításnak lehettünk részesei.

Gratulálunk a díjazottaknak alkotásaikhoz!

Kalocsai Enikő

Hálásan köszönjük Enikő néninek a felkészítést, és még sok hasonló sikert kívánunk neki!

A kiállításon készültképeket itt lehet megtekinteni.

Egy hozzászólás “Idén is büszkék lehetünk tanítványainkra: Alkotó gyermekek – PUERI FABRI” bejegyzéshez

  1. Gtatulálok az iskolának, a gyerekeknek és a felkészítő tanárnak!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük