Kicsi Nagykövet

Immáron négy éve zajlik Magyarországon a KicsiNagykövet vetélkedő, amin iskolánk néhány tanulója is megmérettette magát, és nagy örömünkre 2 tanulónk is díjazásban részesült. Nógrád vármegye Sport KicsiAttaséja Burghela Bianka Alexandra 4. osztályos, valamint Nógrád vármegye Zöld KicsiAttaséja Furinda Laura Márta 5. osztályos tanulónk lett. Szeretettel gratulálunk kedves diákjainknak, hogy kitartó munkájukkal és szorgalmukkal ilyen szép eredményt értek el, és képviselték iskolánkat. A második fordulóig Haffner Virág 5. osztályos tanuló is eljutott, és nagyon szépen teljesítette a feladatokat, ezért a szervezők róla sem feledkeztek el, könyvjutalomban részesítették.

A kihívásban 10-12 éves magyar anyanyelvű tanulók vehettek részt, a feladatuk pedig az volt, hogy a saját korosztályukban, változatos munkák elkészítésével minél színesebben tudják bemutatni szűkebb lakóhelyüket és szülőhazájukat. A Kicsinagykövet kihívás célja segíteni a diákok önfejlesztését, kreativitását, tehetségük kibontakozását, egyre motiváltabbak legyenek a tanulásban, és büszkék legyenek magukra és a származásukra is. Műveltségi, kincskereső és egyéb kreatív feladatokkal színesítették a szervezők a kihívást, ami közben a gyerekek jól szórakozhattak, és minőségi időt tölthettek családjukkal.

A döntőbe jutott résztvevők nemcsak felejthetetlen élményeket és új barátokat szerezhettek, de értékes nyereményeket, többek között tabletet, hajókirándulást, parlamenti látogatást is kaptak.

A döntő és az ünnepélyes zárórendezvény 2023. november 30-án lesz a Nemzeti Múzeumban

Dan Mária felkészítő tanár

Nagyon büszkék vagyunk tanulóinkra, és köszönjük a felkészítő tanárok, Boros Szilárdné Marika néni és Dan Marica néni munkáját!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük