Körbekerékpároztuk a Velencei tavat

Nem mindennapi élményben részesültek néhány napja a 6. osztály tanulói. Egy pályázati lehetőségnek köszönhetően kerékpáros túrán vehettünk részt, melynek úti célja a Velencei- tó körbekerékpározása volt.

A szervezők mindenről gondoskodtak, így az osztálynak csak a Gárdonyba való lejutást kellett megoldania. A kerékpárokat, bukósisakokat ott kaptuk meg az indulás előtt, így csak a kedvező időjárásért kellett izgulnunk. Nos, az időjárás is a kedvünkben járt, mivel végig 20 fok körüli ragyogó napsütésben teljesíthettük a távot.

Az útvonal nem volt nehéz, mivel a 30 kilométeres utat szinte végig sík terepen, a tó mellett haladva tettük meg. Kitérőt Pákozdon tettünk, ahol a történelmi csata helyszínén Berki Péter igazgató bácsi mesélte el, hogy miért is jelentős települése ez a magyar történelemnek. Maga az emlékmű, és az egyéb látnivalók a helyszínen életszerűvé tették azokat az eseményeket és személyeket, akik ennek a csatának a szereplői voltak. Mivel hamarosan ennek az osztálynak a tananyagában is szerepelni fog ez a korszak, így vélhetően ez az élményszerű történelem óra is hozzájárult a téma elmélyítéséhez.

Innen folytattuk tovább az utunkat a kiindulási állomás felé. A kiváló minőségű kerékpárút, valamint az egyértelmű útbaigazító jelzések nagyban segítették a könnyed haladásunkat.

Dicséret illeti az osztályt is, mert remekül bírták a terhelést! Az út során végig fegyelmezetten, az elvárásoknak megfelelően hajtottak, semmilyen veszélyes szituáció nem fordult elő. Mivel az osztály már korábban is teljesített néhány hasonló túrát, így minden ide vonatkozó szabályt ismertek és betartottak!

Egy nagyon szép nap jól eső fáradtságával értünk haza, az élményeinket a lelkünkben őrizzük tovább!

 Józsa Csaba osztályfőnök

A képeket itt lehet megnézni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük