Kozmetika

Csaknem egy tucatnyi tanulónknak volt lehetősége arra, hogy bepillanthasson egy kozmetikus munkájába. Vargáné Hornos Petra volt a vendéglátónk, ő mesélte el diákjainknak, hogy milyen úton juthat el valaki ennek a szakmának az elsajátításához. Megtudtuk, hogy aki ezt a szakmát szeretné elsajátítani, annak milyen tantárgyakkal kell tüzetesebben foglalkoznia, továbbá milyen ismeretekre van szüksége, hogy sikerrel vegye a kezdeti akadályokat.

Ezután a gyakorlati tudást kell megszerezni, amelyeknek alapja az elméletben tanultak alkalmazása. Hosszú út vezet addig, amíg valaki „élesben”, önállóan tevékenykedhet ebben a szakmában. Apró lépésekkel, előre eltervezett fogásokkal, a megfelelő „csodaszerek” használatával, az egyénre szabott kezelések alkalmazásával juthat el a kozmetikus addig, hogy elnyerje a „vevők” bizalmát, és versenyképes maradjon a konkurenciával szemben. Mindemellett a munkája mellett is tovább kell képeznie magát, hogy megismerje az újabb eljárásokat, kezeléseket, eszközöket, szereket.

Az elméleti ismeretek után a gyerekek is kipróbálhattak magukon néhány szert, néhány fogást, hogy még inkább megtapasztalhassák azt, amiről az előadáson szó volt.

Ezúton is szeretném megköszönni Vargáné Hornos Petrának a szívélyes fogadtatást, a széleskörű tájékoztatást, valamint a hasznos tanácsokat.

Józsa Csaba