Kozmetikában jártunk

Idén is lehetőségünk volt ellátogatni Vargáné Hornos Petra kozmetikus szalonjába. A 10 fős tanulói csapat nagy izgalommal, kíváncsisággal indult útnak. A nebulók többsége életében most először járt kozmetikusnál.

bty

A kedves fogadtatás után megtudtuk, hogy Petra néniből hogyan lett kozmetikus, milyen iskolákba járt, és ott miket tanult. Kiemelte, hogy nagyon fontos volt a kémia, az anyagismeret, mert ezek az alapjai a kozmetikus munkájának. Aki kozmetikus szeretne lenni, annak folyamatosan tisztában kell lenni a szakmai újdonságokkal, újításokkal, amikkel hatékonyabban, eredményesebben lehet a szépészeti tevékenységeket végezni. Ehhez az évek során többféle elméleti és gyakorlati tréninget kell elvégezni, eszközöket és szépségápolási készítményeket vásárolni, ami nemcsak időigényes, de anyagilag is jelentős befektetés. Az elmélet mellett nagyon fontos a gyakorlati tudás is, amit csak rendszeres és tudatos gyakorlással lehet tökélyre fejleszteni. Ami pedig felteszi az i-re a pontot, az a szakmai elhivatottság, alázat, amivel végzi egy jó szakember a munkáját.

bty
bty

Azt is megtudtuk, hogy milyen szolgáltatásokat lehet igénybe venni egy kozmetikusnál: különböző arc- és testkezelések, arcmasszázs, gyantázás, sminkelés, kozmetikai tetoválások. Minden vendég esetében egy alapos állapotfelmérés zajlik, amit egy kezelési terv követ, hogy az alkalmazott kozmetikai beavatkozás teljes mértékben egyénre szabott, hatásos és célravezető legyen.

bty

A látogatás második felében Petra néni bemutatta a gyakorlatban is, hogy hogyan zajlik egy arcmasszázs, azaz, hogyan dolgozza be a kozmetikus a tápláló krémeket az arcbőr mélyebb rétegeibe is. Az önkéntes „áldozat” Gabi néni volt, aki elégedetten és teljesen kisimulva kelt fel a kozmetikai székből. Jómagam egy szemöldökgyantázást kértem és kaptam, ami teljesen fájdalommentesen és nagy szakértelemmel zajlott.

Petra néninek nagyon fontosak a vendégek visszajelzései, hogy mindenki elégedetten távozzon tőle, és ezért maximálisan mindent meg is tesz nemcsak szakmai rátermettségével, hanem kedves, barátságos személyiségével is. Mi nagyon elégedetten jöttünk el a szalonból! Köszönünk mindent, Petra néni!

Böröcz Léda tanító néni