Megújult az informatika terem

Az új digitális munkarend alatt sem állt meg az élet az iskolában. Kihasználva az időt és a lehetőséget, a karantén ideje alatt nekifogtunk egy régi álom megvalósításának: az informatika terem felújításának.

A korábbi U alakú elrendezés több okból sem volt jó. A diákoknak háttal volt a tanár, így nehezen láthatták mit és hogyan magyaráz, ráadásul a figyelmüket is jobban elvonhatta a számítógép.

Az új elrendezés frontális jellegű, ezért a – tavalyi évben a Balassagyarmati Tankerületi központtól kapott – interaktív panel (érintőképernyős TV) és a tanár is jobban látható.

A felújítás során ki lettek javítva a fal hibái, ki lett festve, át lettek rendezve a padok és újra lettek csatornázva a kábelek. Ez komolyabb munkával járt, mint gondoltuk, mert a korábbi számítógépasztalokat át kellett szabni és a vezetékeket újra ki kellett építeni.

Az új berendezés kialakítása során az eddigi 18 férőhelyet 22-re bővítettük, így az elkövetkező osztályok közül mindenki maradéktalanul be fog férni a terembe.

A több héten keresztül zajló munka oroszlánrészét Glöckl Ferenc rendszergazda és Csurja Tamás karbantartó végezte nagy lelkesedéssel. Rendszergazdánk közbenjárására a Diósjenői Önkormányzattól kaptunk 4 db asztali számítógépet és 5 db monitort, amivel korszerűbbé és egységesebbé vált az informatika oktatás.

Nagyon hálásak vagyunk, hogy ez az átalakítás és fejlesztés megvalósulhatott iskolánkban, ezzel is erősítve a (valódi) digitális oktatást. Ráadásul ha visszatérünk a megszokott rendhez, a tanulók más órákon is használhatják a termet.

Ezúton is köszönjük Glöckl Ferencnek és a Diósjenői Önkormányzatnak a segítségét!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük