Megyei festészeti verseny 2022

Kis kihagyás után ismét megrendezésre került a Váczi Gyula Alapfokú Művészeti Iskola és a Hibó Tamás Művészeti Iskola szervezésében a Nógrád megyei Festészeti verseny. Felső tagozatos gyerekek indulhattak a megmérettetésen. A verseny célja, a festői gondolkozásmódok erősítése, a színek tudatos használatának fejlesztése, a festés szabadságának, kifejező erejének előtérbe helyezése.

Az első forduló beadásos volt, itt organikus csendéletet kellett festeniük a gyerekeknek.  Iskolánkból három tanuló készített csendéleteket, ezekkel pályáztunk. Mészáros Dorina nyolcadik osztályos diákunk jutott be a versenyre.

A második fordulón, amely a Somoskői Kirándulóközpontban került megrendezésre május 18-án, már személyesen vettek részt a kis alkotók. Nógrád megye több településéről érkeztek gyerekek határon innen, és túl. A csodálatos, „festői környezetben” a diákok választhattak, hogy egy vers illusztrációját festik meg, vagy a másik téma mellett döntenek, amely közös élmény feldolgozása volt, ez a táj megjelenítését is magában foglalta. Dorina az utóbbit választotta. Jó érzékkel találta meg témáját a lenyűgöző környezetben. A táj szeretete és szépsége visszatükröződött az ott készített akvarelljén. A verseny nagyon jó hangulatban telt, új barátságok szövődtek, a gyerekek egymástól is sokat tanulhattak.

A közös ebéd után került sor az eredményhirdetésre, melyen Mészáros Dorina 2. helyezést ért el.

Gratulálunk neki újabb gyönyörű festményéhez!

Kalocsai Enikő

Köszönjük Enikő néni magas szintű szakmai munkáját, melyek a versenyeredményekben is meglátszanak!

A versenyen készült képeket itt lehet megtekinteni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük