Nógrád vármegyei általános iskolás iskolai rajzverseny 204

Minden évben ebben az időszakban kerül sor a két fordulós Nógrád vármegyei Általános Iskolai Rajzverseny megrendezésére. Az első fordulón az otthoni munkákat kellett beküldeni, amely ebben az évben: Az én váram, az én kastélyom címet kapta. Iskolánkból az 5-6.-os korcsoportban három hatodik osztályos tanuló – Rácz Boglárka, Stul Adrienn és Tősér Georgina – munkáját küldtük el a versenyre, és mindhárman bejutottak a vármegyei fordulóra.

A verseny idén április 26-án került megrendezésre, a karancslapujtői Mocsáry Antal Általános Iskolában. Az iskola első alkalommal volt házigazdája a versenynek, és nagy szeretettel odaadással készültek a fogadásunkra. Fél 12-től volt a regisztráció, ahol leadtuk az otthon készült munkákat az iskola tornatermében megrendezett rögtönzött kiállításhoz. Ezt követően kísérők kalauzoltak el minket különböző termekbe, ahol megvendégelték a háziak az érkezőket. A fölső szinten rendezték be a termeket a versenyhez. Minden teremben két csendélet volt beállítva, és a diákok kedvük szerint választhatták ki, hogy hol foglalnak helyet.

Ezt követően egy megnyitó ünnepségen vettünk részt, és egy órakor kezdték el a gyerekek a munkát. Amíg a diákok rajzoltak, addig tanárok szakmai programokon vettek részt.

Három órakor szedték össze a kész rajzokat. A diósjenői lányok fekete-fehér alkotásokat készítettek, mivel a beadott munkájuk színes volt. Aki fekete-fehér munkát adott be, annak a helyszínen kellett színesben dolgoznia. Amíg a zsűri értékelte a műveket, addig a versenyzőket elkísérték a település tájházába. Mire visszaértek, megszületett az eredmény. A tornateremben négy órakor kezdték a díjátadó ünnepséget. Iskolánk tanulói nem voltak a díjazottak között, viszont minden versenyző, így a mi diákjaink is oklevelet, emlékként egy kis kitűzőt és egy karkötőt kaptak.

Nagyon szép napot töltöttünk Karancslapujtőn, élményekkel gazdagodva tértünk haza.

Kalocsai Enikő

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük