Nógrád Vármegyei Festészeti Verseny 2024

Idén a Váczi Gyula Alapfokú Művészeti Iskola (Salgótarján) szervezésében hirdették meg a Nógrád Vármegyei Festészeti Versenyt, az általános iskolák felső tagozatos és az alapfokú művészeti iskolák megegyező korú tanulói számára.

A verseny célja: A festői gondolkozásmódok erősítése, a színek tudatos használatának fejlesztése, a festés szabadságának, kifejező erejének előtérbe helyezése.

A versenyre 5-6. évfolyamos és 7-8. évfolyamos korcsoportokban pályázhattak a tanulók. A megmérettetés két fordulóból állt. Az első forduló beadásos, ahol alapvetően organikus formákra épülő csendéleti beállítás volt a téma, a második forduló helyszíni alkotás volt.

Négy diákunk pályázott az 5-6-ik osztályos korcsoportban, és ketten jutottak be a második fordulóra, Rácz Boglárka és Stul Adrienn 6. osztályos tanulók. A helyszíni alkotásra a Maconkai Víztározónál, gyönyörű környezetben került sor. A tanulók kiválaszthatták a területen a nekik tetsző helyet, ott telepedtek le a munkához. Két órát kaptak az alkotásra. Nagyon jó hangulatban telt a verseny, kiváló alkotások születtek.

Díjat nem hoztunk haza, de a lányok szép munkákat készítettek, és gazdagodtak a közös alkotás élményével. A zsűrizés után mindenki megtekinthette a festményeket.

Az eredményhirdetésnél elhangzott, több mint száz diák munkáiból válogatták ki azokat a gyerekeket, akiket meghívtak a második fordulóra, és hogy minden tanuló nyertese a versenynek, aki ma ott alkothatott Maconkán.

A képeket itt lehet megtekinteni.

Kalocsai Enikő

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük