Pályaorientációs nap 2021

Az előző tanév sikerén felbuzdulva idén is szerettünk volna diósjenői mesteremberekhez ellátogatni és megnézni, hogyan végzik szakmájukat a hétköznapokban. Sajnos a vírushelyzet ezt a programot is felülírta, és az sem segített, hogy az őszről tavaszra halasztottuk azt. A megváltozott helyzetben úgy döntöttünk, hogy a gyerekek maguk mutassanak be szakmákat egymásnak.

Az alsós gyerekek általában szüleik foglalkozását mutatták be különböző kellékek felhasználásával. A rendkívül jó hangulatban telt délelőtt során számos szakma jelent meg az osztálytársak előtt. A nap során jutott hely szakmai videókra is, amit a Nemzeti Pályaorientációs Portálról vetítettünk le a tanulóknak. A projektnap végén tablókat készítettek az osztályok a faliújságra.

A felsős tanulók – mivel náluk még mindig folyik a tantermen kívüli digitális munkarend – online prezentációkat tartottak egymásnak. Meglepő volt tapasztalni, milyen magabiztosan használják az IKT eszközök által kínált lehetőségeket. A felsősök inkább már azt a szakmát mutatták be a többieknek, ami érdekli őket, ahová szeretnénk továbbtanulni.

A gyerekek lelkesedését látva egyértelműen kijelenthetjük, hogy bár eredetileg nem így terveztük a pályaorientációs napot, végül nagyon tartalmasra sikerült. Köszönet érte a felkészítésbe besegítő szülőknek és pedagógusoknak!

A projektnapról készült képeket itt lehet megtekinteni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük