Pedagógusnapi kitüntetések

Régi hagyománya van már országunkban, hogy pedagógusnap alkalmából kitüntetéseket adnak át az aktuális tanév legkiválóbb pedagógusainak. A 2023/2024-es tanévben iskolánk több pedagógusa is érintett volt a jutalmazásokban.

Az Eötvös József-díj azoknak a kiemelkedő munkát végző pedagógusoknak adományozható, akik nevelő-oktató munkájuk során életpályájukkal kifejezték elkötelezettségüket a pedagógus élethivatás mellett. A díj rangját emeli, hogy évente 5-6 személy kaphatja meg. Paulínyi János tanár urat nem kell bemutatni Diósjenőnek, hiszen 47 éve dolgozik közöttünk, melyből 28 évig igazgatóhelyettesként tevékenykedett. János egész életpályájával kifejezte elkötelezettségét és hűségét az iskola közössége és a pedagógus hivatás mellett. Az igazgatói felterjesztést a Balassagyarmati Tankerületi Központ és végül a Belügyminisztérium is támogatta.

Az Eötvös József-díjat 2024. május 31-én, a Belügyminisztériumban Rétvári Bence és Maruzsa Zoltán államtitkár úrak adták át. A miniszteri kitüntetésre az egész nevelőtestület büszke, melyért szívből gratulálunk neki!

Paulínyi tanár úr méltatását itt lehet elolvasni.

A Pedagógus Szolgálati Emlékérem a Belügyminisztérium által adományozható egyik szakmai elismerés. Azoknak a nyugállományba vonuló pedagógusoknak adományozható, akik legalább 25 éven keresztül a gyermekek oktatása-nevelése érdekében tevékenykedtek, és kiemelkedő munkát végeztek.

Az idei tanévben Paulínyi Jánost és Belovai Gabriellát tüntették ki ezzel az elismeréssel, melyhez szeretettel gratulálunk!

Gabriella tanárnő méltatását itt lehet elolvasni.

A Balassagyarmati Tankerületi Központ kiváló pedagógusa címet a 2023/2024-es tanévben a Szentgyörgyi István Általános Iskolából Böröcz Léda tanárnő kapta, amihez szintén gratulálunk.

Léda tanárnő méltatását itt lehet elolvasni.

A pedagógusnapi elismeréseket 2024. június 3-án a balassagyarmati zeneiskolában osztották ki.

Az eseményről a nool.hu is tudosított, amit itt lehet elolvasni.

Mindhárom díjazottunknak szívből gratulálunk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük