Iskolai élet

Az iskolai élet kiemelkedő eseménye a Szentgyörgyi-napok. E rendezvénysorozaton a gyerekek kiállításokat nézhetnek, előadásokat hallgathatnak és vetélkedőkön mérhetik össze tudásukat. Hagyománya van ilyenkor az irodalmi vetélkedőnek és a sportversenyeknek is.

A Szentgyörgyi hírnevét a Csollány Szilveszter Diáksport Egyesület keretein belül végzett sportélet öregbítette a legjobban. Nagy sikereket értek el a labdarúgás, kosárlabda, atlétika és az asztalitenisz versenyeken.

A lépcsőfordulóban található iskolagaléria kiállításaival lehetőséget kapnak a tehetséges diákok, hogy munkájukat sokan megtekinthessék.

A Diósjenői Iskolás Gyermekekért Alapítvány célja a gyerekek érdekeinek és igényeinek megfelelő programok támogatása. A nevelő-oktató munka feltételrendszerének, tárgyi eszközrendszerének javításához és az intézmény marketing tevékenységéhez nagyban hozzájárul.

Az iskola nagy hangsúlyt fektet a gyerekek környezettudatos magatartásának kialakítására (túrák, kirándulások, papírgyűjtés, szelektív hulladékgyűjtés, egészségnapok, Te szedd! akciók, a „Vesd bele magad!”, vagy a „Pontvelem” programok). Az intézmény 2015-től „Ökoiskola” címmel büszkélkedhet, így a fenntarthatóság és a környezetvédelem áthatja a mindennapokat. Ez annak a munkának az elismerése, amit a környezeti nevelés és a fenntartható fejlődés terén végeznek. Szerencsére itt a Börzsöny lábánál nem esik nehezére a gyerekeknek, hogy a természetre odafigyeljenek, hiszen gyakorlatilag benne élnek.

A szabadidő hasznos eltöltésére a jól működő diákönkormányzat gazdag programot kínál a tanulóknak. (Mikulás ünnepség, farsangi bál, stb.) Emellett lehetőséget biztosít a diákoknak a közösségi munkára is. (Pl. papírgyűjtés).