MiniPolisz

Az idei pályaorientációs nap keretében a 3. osztályos gyerekek Budapestre utaztak, ahol egy három órás látogatás keretében felfedezték az ország egyik leginteraktívabb családi játszóházát, a MiniPoliszt.

A játszóházban a gyerkőcök egy teljes mértékben a méreteikre szabott, felépített városban játékosan próbálhatták ki azokat a tevékenységeket, amelyek jelenleg még „tiltva” vannak a számukra. Így lehetett belőlük néhány óra erejéig bolti eladó, pénztáros, postás, bankos, virágárus, zöldséges, fodrász, autószerelő vagy akár mozdonyvezető is.

Az alkalmi „városlakók” pillanatok alatt váltak rablóból pandúrrá és fordítva. A reptérre csak szigorú biztonsági ellenőrzés keretében juthattak be, ahol megtanulták, hogy mit szabad és mit nem lehet felvinni a repülőgépre. A bátrabbak a miniváros színpadán mutathatták be tehetségüket, és voltak, akik a rádiós műsorvezetésbe kóstoltak bele. A gyerekek szakavatott segítők kalauzolásával megtanulták, mi a teendő, ha tüzet észlelünk, vagy hogyan kell tankolni, miképp kell közlekedni és szelektíven gyűjteni a hulladékot, vagy épp azt, hogyan vásároljunk egyedül. Belépéskor minden nebuló megkapta a munkakönyvét, ugyanis csak ezzel vállalhattak munkát a minivárosban. A látogatás végére minden „munkavállalónak” kilyukasztották a munkakönyvében lévő összes állomás logóját az egyes városrész animátorai.

A látogatásunk eredményes volt, hiszen mindenki mindent kipróbált, volt, hogy többször is vissza-visszatértek egy-egy munkahelyre játszva tanulni. A lányoknak a banki munka, míg a fiúk többségének a mozdonyvezetés tetszett a legjobban. Egy szuper napot töltöttünk el Budapest szívében, a MiniPoliszban. Ezúton is köszönjük a szülők támogatását.

Böröcz Léda tanító néni

A többi képet itt lehet megnézni.