Tűzoltóság

A Szentgyörgyi István Általános Iskola első osztályos tanulói a pályaorientációs nap keretében a Diósjenői Önkéntes Tűzoltó Egyesület telephelyére látogattak el.

Az egy órás program során Szaszovszki János tűzoltóparancsnok részletesen bemutatta a tűzoltóság új tűzoltóautóját. A gyerekek nagy örömére lehetőséget kaptunk, hogy a gépjármű belsejét is szemügyre vehessük. János bácsi lelkesen beszélt az önkéntes tűzoltók munkájáról, elhivatottságáról, felkészültségéről. Megtudtuk, hogy elsődleges céljuk a helyi lakosok élet- és vagyonvédelme, és természetesen a tűzesetek elhárítása is, a hivatásos tűzoltók felügyelete mellett. Munkájukra nagy szükség van nemcsak Diósjenőn, de a megyében is, hiszen nagyon sokszor hívják őket lakóháztüzekhez, műszaki mentésekhez is. Az előadás végén Varga Dániel önkéntes tűzoltó felvette és bemutatta azt a felszerelést, amit az önkéntes tűzoltók bevetés során viselnek. A diákok végig érdeklődve figyelték és hallgatták a két tűzoltó előadását.

Köszönjük, hogy ott lehettünk és ilyen izgalmassá tették kis elsőseink napját. A nap sikerének könyvelhetjük el, hogy a pályaorientációs napunk végén a 23 tanulóból, arra a kérdésre, hogy „Mi lesz, ha nagy leszel?”, 8-an azt válaszolták, hogy TŰZOLTÓ! János bácsi, lesz utánpótlás! 😀

Böröcz Léda tanító

A képeket itt lehet megtekinteni.