Kozmetika Petra néninél

Immár hagyomány, hogy a pályaorientációs napon felkeressük Vargáné Hornos Petra kozmetikus szalonját. A kis, főként negyedikesekből álló tanulói csapat az idén is nagy izgalommal, kíváncsisággal indult útnak.

A kedves fogadtatás után megtudtuk, hogy Petra néniből hogyan lett kozmetikus: egészségügyi végzettséget szerzett ugyan, de mindig is érdekelte ez a szakma. Kiemelte, hogy tanulmányai során nagyon fontos volt a kémia, az anyagismeret, mert ezek az alapjai a kozmetikus munkájának. Aki kozmetikus szeretne lenni, annak folyamatosan tovább is kell képeznie magát: tisztában kell lenni a szakmai újdonságokkal, amikkel hatékonyabban, eredményesebben lehet a szépészeti tevékenységeket végezni. A kozmetikusnak eszközeiben is igényesnek kell lennie: a legmodernebb eszközöket és szépségápolási készítményeket kell megvásárolni a minőségi munkavégzéshez. A gyakorlati tudást csak rendszeres és tudatos gyakorlással lehet tökélyre fejleszteni, de a legfontosabb az a szakmai elhivatottság, alázat, amivel egy jó szakember végzi a munkáját.

Azt is megtudtuk, hogy milyen szolgáltatásokat lehet igénybe venni egy kozmetikusnál: különböző arc- és testkezelések, arcmasszázs, gyantázás, sminkelés, kozmetikai tetoválások. Minden vendég esetében egy alapos állapotfelmérés zajlik, amit egy kezelési terv követ, hogy az alkalmazott kozmetikai beavatkozás teljes mértékben egyénre szabott, hatásos és célravezető legyen.

A látogatás alatt Petra néni bemutatott nekünk néhány krémet, eszközt, amelyeket mindennapi munkája során használ. A lányok azonban inkább sminktrükkökre voltak kíváncsiak: kaptak néhány jótanácsot az alapozók, festékek, szemceruzák, rúzsok használatához, sőt néhányat ki is próbálhattak: Petra néni megmutatta a szemceruza használatának technikáját, néhány kislányt Ő, néhányan egymást tették szebbé…☺

Petra néni – újfent – nem csak szakmai tudásával, rátermettségével bűvölt el minket, hanem barátságos személyiségével is. Maximálisan mindent megtesz vendégei elégedettségéért, hogy újra visszatérjenek hozzá. Mi is nagyon elégedetten jöttünk el a szalonból, és ígérjük, jövőre is visszatérünk!

Köszönünk mindent, Petra néni!

Belovai Gabriella