Látogatás a helyi gépüzemben

Immár hagyománnyá vált iskolánkban a helyi cégek, vállalkozók felkeresése abból a célból, hogy tanulóink minél több szakmával megismerkedjenek.

Hét tanulóval látogattunk el az MP Trend Kft-hez, ahol ipari gépek tervezésével és gyártásával foglalkoznak.  A Sallai házaspár és az üzem dolgozói nagy szeretettel fogadták kis csapatunkat. Először az irodába léptünk be, ahol a számítógépes tervezőprogramba kaptunk betekintést. Itt láthattuk egy-egy gép tervezésének részleteit is. Ezután átmentünk az üzembe, ahol különböző gyártási folyamatokat néztünk meg, és láthattuk, hogy a CNC vezérlésű géppel hogyan készül el a megtervezett alkatrész. A gépet munka közben is megfigyelhettük. A fiúk körében nagy sikert aratott a lemezhajlító gép. Sallai úr elmondta, hogy az országban sok céggel állnak munkakapcsolatban, sok helyre küldik a termékeiket. Később beszélgettünk a továbbtanulásról, és az üzemben való munkalehetőségekről.

Örülhetünk, hogy településünk ilyen kiváló hírű gépüzemmel büszkélkedhet, és az sem mellékes, hogy a helyi lakosoknak munkát biztosít.

Köszönjük szépen a lehetőséget és a vendéglátást Sallai Károlynak és feleségének.

Boros Szilárdné

A többi képet itt lehet megtekinteni.