Nemzeti Színház elmények

2024. március 14-én csodálatos élményben volt részünk. A Nemzeti Színház jóvoltából ingyenesen tekinthettük meg a János Vitéz című darabot.

Az iskolai műsor megtekintése és az ebéd elköltése után buszra szálltunk. Ezúttal az iskolánk 4., 5. osztályos tanulói és néhány 3.-os és 6.-os vehettek részt a programon. Megérkezésünk után részt vehettünk egy szervezett színházbejáráson, ahol betekinthettünk a kulisszák mögé. Láttuk azt a jelmezt, amit a régi Nemzeti Színház első előadásában, a Bánk bán című darabban viseltek, megtudtuk, mi is az a téglajegy, ki volt Blaha Lujza, és számos egyéb információval gazdagodhattunk a különleges foglalkozáson.

15 órakor megkezdődött a kétfelvonásos előadás. Kíváncsian vártuk, hogyan lángol majd a zsiványok tanyája, miként jelennek meg a huszárok, és hogyan jelenítik meg a tavat, amelyből Iluska életre kelt.  Igazán nem csalódtunk. Csodálatos színpadtechnika és lenyűgöző színészi játék tárult elénk. Élményekkel gazdagon és mosollyal az arcunkon hagytuk el a színházat. Öröm volt látni a csillogó szempárokat, és muszáj volt ígéretet tenni arra, hogy nemsoká újra jövünk színházba.

Dan Mária tanárnő

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük