Az Alkotó gyermekek – PUERI FABRI 30. Regionális Nemzetközi Gyermek Képzőművészeti Pályázata

Az idén harmincadik alkalommal hirdették meg a Pueri Fabri képzőművészeti pályázatot. A kiírók határon innen, és túlról, a Művészeti Alapiskola és a Honti Múzeum és Galéria Ipolyságról, a Rózsavölgyi Márk Alapfokú Művészeti Iskola, Balassagyarmatról, Szécsényből, és a Művészeti Alapiskola Ipolybalogról voltak.

A PUERI FABRI nemzetközi verseny, a jubileumi 30. évre való tekintettel stílszerűen a HATÁRTALANUL címet kapta.

A 2022. évi verseny témája a HATÁR – TALANUL, HATÁRON TÚL volt, utalva arra is, hogy már útlevél nélkül közlekedhetünk a Szlovákia és Magyarország ország között, szigorú ellenőrzés alatt lévő határok már nem választják el egymástól a határon innen, és túl élő embereket. A határtalanság, határtalanul fogalma a gyerekek alkotói fantáziáját több irányba is megmozgathatta. Iskolánkból több tanulóval vettünk részt a pályázaton.

A pályázatra – a „Ma7” cikkében olvashatjuk – 150 alkotás érkezett, mintegy 200 kilométer széles régióból, amely Komáromtól Losoncig és Szécsényig húzódik.

 A legjobb munkákat állították ki Ipolyságon a Menora Saag Centrum Artis felső emeletén. A díjátadó ünnepségre szeptember 30-án került sor, ahol iskolánkat Stul Adrien képviselte. Az általános iskolások 5-6. osztályos korcsoportjában Adrienn harmadik helyezést ért el.

Gratulálunk a valóban határtalan festményéhez!

Diósjenő, 2022.10.10.                                                                                                                  Kalocsai Enikő

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük