Farsang a Szentgyörgyiben

Az elmúlt két évben a vírushelyzet átalakította a rendezvényeinket is, többek között a farsangi bált sem tudtuk a hagyományos módon megünnepelni. Mindenki osztályszintű bulival búcsúztatta a telet, de így is sikerült felejthetetlenné és vidámmá tenni a délutánt. Az elején a jelmezbe öltözött gyerekek a szokásos módon felvonultak és bemutatkoztak. Mi, a második osztályban ötletes álarcokat láthattunk. Megelevenedett előttünk Zorro, Hermione Granger, Joker, egy rendőrnő, a katicabogár, a kalóz, a varázsló, a pókkirálynő, egy gitáros rockerlány, Józsi bácsi, a kertész, a cica, a csontváz, a pompom lány és a Hókirálynő. A felvonulás után izgalmas közösségi játékokat játszottunk. Zenés székfoglaló játékot, lufifújó versenyt, csomagbontó játékot érdekes feladványokkal, és párnacsatát. A szülők jóvoltából finom sütiket falatoztunk és üdítőket iszogattunk, amit ezúton szeretnénk megköszönni nekik.

 A buli második részében jutott idő a táncra is. Büszkén mutatták be a gyerekek a tánc órákon tanult koreográfiát, amit Adri néni tanított be nekik. Ezután fergeteges bulizás következett. Kívánságra követték egymást a jobbnál-jobb zenék, slágerek és mindenki kifulladásig ropta a táncot. Szinte észre sem vettük, hogy elérkezett a bál vége és haza kell menni.

Ez a vidám délután bebizonyította, hogy szükség van közösségi rendezvényekre, tartalmas együtt töltött időre, mert az ilyen programok teszik színessé az életünket, általuk tudjuk jobban elviselni a szürke hétköznapokat.

                                                                                                                      Boros Szilárdné

A farsangon készült többi képet itt lehet megnézni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük